Hirdetés

Rontja a képfrissítést, ha bluetoothon keresztül csatlakoztatunk Xbox kontrollert?



|

Furcsa probléma keseríti meg azon PC-s játékosok életét, akik vezeték nélkül használnák az előző generációs Xbox kontrollereket.

Hirdetés

A PC-s játékosok ma már szinte bármilyen kontrollert használhatnak, hiszen a vezetékes megoldás mellett immár az összes nagy gyártó terméke támogatja a Bluetooth kapcsolatot is.

Az Xbox One kontrollerek esetében eleinte csak és kizárólag a külön megvásárolható adapterrel tudtuk vezeték nélkül PC-hez csatlakoztatni az eszközt, de most kiderült, hogy valamit nagyon csúnyán elszúrhattak, és érdemes ma is inkább az adaptert használni a Bluetooth helyett.

Hirdetés

A probléma, miszerint az Xbox One kontrollerek bluetoothos csatlakoztatása teljesítménybeli gondokat okoz, nem új keletű, de eddig nem igazán lett felkapott, legfeljebb néhány megválaszolatlan fórumposzt árválkodott a neten.

A DannyzReviews csatorna házigazdája viszont most alaposan utánajárt a dolgoknak, és sikerült bizonyítania, hogy valóban durván beszakadhat a framerate pusztán attól, hogy ezt a módszert használjuk.

A hiba nem jelentkezik más kontrollerekkel (DualShock 4, Switch Pro Controller), és akkor sem, ha a hivatalos, Microsoft által gyártott adaptert vesszük.

Sőt, már a Series X|S kontrollerek is problémamentesek, így ha eddig ezt a módszert használtátok, érdemes váltani. Amellett, hogy rengeteg ember életét keserítette meg ez a dolog játék közben, bele se merünk gondolni, hány olyan hardverteszt van fent a YouTube-on, ahol így játszottak, és nem a megfelelő eredményre jutottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.