Hirdetés

Semmi duma, csak szavazz: AMD vagy NVIDIA?



|

A PC-s grafikus kártyák kérdésében legalább olyan erős hitvita lángol, mint a processzoroknál. Itt a lehetőség: szavazz, és mondd el a véleményed!

Hirdetés

Annyira kellemes szakmai vita és kellő mértékű aktivitás bontakozott ki múltkori szavazásunkon az Intel vs. AMD processzorokkal kapcsolatban, hogy azon melegében bele is csapunk a következő eldöntendő kérdésbe. Már csak azért is, mert mindamellett, hogy tízezernél is jóval többen szavaztatok kedvenc processzorgyártótokra (az eredményekről itt írtunk), a kommentekben is többen jeleztétek, hogy egy másik kérdésben is lenne mondandótok.

Hirdetés

Szóval akkor jövünk a Második Legnagyobb Kérdéssel (legalábbis a számítástechnikában, mert a gyíkemberes, laposföldes témák mostanában ezt is túlnövik, de ez nem a mi reszortunk). Ez pedig nem más, mint a gyakorlatilag kétszereplősre egyszerűsödött grafikuskártya-piac két szereplőjének harca.

Itt sem írunk óriási körítést, hogy ne befolyásoljunk senkit a választásban, csak az alapok jönnek gyorsan és szárazon. Szóval, gyakorlatilag amióta a PC-ket már 3D-s játékra optimalizált gépekként is használhatjuk, az egyik legfontosabb alkatrésszé vált a videókártya. A kezdetleges 3D-gyorsítók és egyéb kártyák világában még elfért egy csomó gyártó, de most már jó ideje mondhatjuk, hogy a csata két gyártóról szól, a zöld színben pompázó NVIDIA küzd a piros AMD-vel a játékosok kegyeiért.

Legfeljebb az árnyalhatja kicsit a képet, hogy egyébként ott az Intel is, amely ezen a piacon is egész jól elnavigál azzal, hogy játékra ugyan nagyon limitáltal alkalmas, ám minden másra kiváló megoldásaival letarolja azt a vevőkört, amelynek nem fontos a játék, ezért gépeit csak üzleti feladatokra, internetezésre, filmnézésre használja. De ez a mostani kérdésün velejét nem is érinti: a PC-s játékosok, erőműépítők válaszait várjuk az alábbi szavazásban: NVIDIA vagy AMD? AMD vagy NVIDIA? A szavazás indul, nyomjátok a gombokat, aztán a részletes véleményeiteket osszátok meg velünk a hozzászólások között is, múltkor is nagyon élveztük a legtöbb esetben szakmai és érdekes vitákat! (Ha szavaztál, az aktuális eredményeket az oldal frissítése után, a szavazó doboz kis bal nyíljára bökve láthatod.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.