Hirdetés

Sikerült passzív hűtéssel ellátni egy középkategóriás Intel GPU-t, működik



|

Egészen diszkrét és módosítást sem igényelt az a 15 éves hűtőborda, amely most egy ARC A380-at tart életben.

Hirdetés

A passzív hűtéssel ellátott gamer PC-k építése kész művészet, ezt eddig is tudtuk, de amit a Fully Sylent PCs egyszemélyes csapata most művelt, ahhoz hasonlót még nem láttunk:

Fogott egy 15 éves passzív Arctic-hűtést és egyszerűen rácsavarozta egy Intel ARC A380-ra.

Ráadásul működik. 

A hűtő pontos neve Arctic Accelero S1, és Matt, a vállalkozás ötletgazdája azért választotta ezt, mert pontosan illett az Intel GPU-jára, azaz egyszerűen rá lehetett csavarozni, semmit sem kellett mókolni rajta.

Hirdetés

A 75 wattos energiaigényű videokártya ezzel a leggyorsabb, amit passzív hűtés óv meg a túlhevüléstől: a jelenlegi rekorder a piacon egy Palit márkájú NVidia GTX 1650, amelynél ugyan nem sokkal gyorsan az ARC A380, de azért annyival pont jobb, hogy elismerésre méltó legyen ez az eredmény. Főleg, hogy egészen jól néz ki, ráadásul nem is vaskos, két slotos vastagságú maradt a videokártya az alaplapban. Szinte vicces, mennyire visszafogott a hatalmas - és természetesen szintén passzív - CPU-hűtő mellett. 

Egyelőre annyit tudunk, hogy stabilan működik; Matt most dolgozik a benchmarkon, ha meglesznek az eredmények, közzé teszi majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.