Hirdetés

Sokat fogyaszt és drága lesz a Radeon Pro Vega Frontier Edition



|

A videokártya vételára és fogyasztása is kiderült: mindkettőt a nagy számok jellemzik.

Hirdetés

Június 26-án kerül piacra az AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition videokártya, amely átjárót jelent a Vega architektúrához, és egyben a grafikus szakemberek és játékfejlesztők számára készült. A fogyasztóknak és gamereknek szóló Radeon RX Vega csak július végén, augusztus elején fut majd be. 

Hirdetés

A Radeon Pro Vega Frontier Edition ezzel inkább az üzleti szektort célozza, és várható volt, hogy valamivel alacsonyabb fogyasztása lesz (ugyanis a GPU-t a fogyasztói modellekkel szemben itt inkább alacsonyabb, visszafogott órajelekkel működtetik). 

A jelek szerint az AMD vagy mégsem fogta vissza az órajeleket, vagy pedig a chip fogyasztása eleve extrém mértékben magas. 

Az EXXACT által közölt specifikációk szerint ugyanis a léghűtéses Radeon Pro Vega Frontier Edition fogyasztása 300 watt, míg a folyadékhűtéses változaté 375 watt. Összehasonlításképp a fogyasztóknak szánt TITAN Xp 275 wattal éri be. 

Az EXXACT nagy teljesítményelőnyre számít a SPECVIEWPERF és a Cinebench alkalmazásokban is, miközben 1199 és 1799 dolláros vételárakat emleget. A 14 nm-es Vega 10 lapkára építő Radeon Pro Vega Frontier Edition 4096 stream processzorral, 16 GB HBM2-es memóriával és 2048 bites memóriabusszal operál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.