Hirdetés

Súlyos hibát produkál a Starfield bizonyos processzorokkal



|

A jelek szerint épp a játék kiemelt partnerének termékeit sújtja a jelenség.

Hirdetés

Szeptember 6-án elérhetővé vált az utóbbi évek egyik legjobban várt játéka, a Bethesda Game Studios műhelyében kalapált Starfield, amely egy csillagközi felfedezéssel és űrhajós csatákkal megspékelt, tőrőlmetszett RPG-kalandra invitálja a közönséget. A korábban a The Elder Scrolls-szériával és a 3D-s Falloutokkal is bizonyító fejlesztők közlése alapján a produkció minden korábbi munkájuknál több érdeklődőt vonzott az első napokban, a PC-sek között azonban nem mindenki elégedett az élménnyel.

A PC World amerikai kiadásának beszámolója szerint ugyanis az interneten többen is váratlan összeomlásokra panaszkodnak, amelyek a játék bizonyos pontjain (például az óra átvételekor Barrettől, vagy egyes karaktereket megszólítva) következnek be és megismételhetők, vagyis az újraindítás sem segít kikerülni őket.

Hirdetés

A bosszantó problémát állítólag az érintettek processzorai okozzák, és úgy tűnik, hogy elsősorban az AMD Ryzen erőforrások érintettek. Ez pedig különösen kínos, mivel a piros csapat a Starfield kiemelt partnere, így a megjelenés alkalmából még limitált szériás hardverekkel is jelentkeztek, illetve az új GPU-k vásárlásakor most a játék különböző változatait adja ajándékba a cég.

Egy Reddit-felhasználó panaszára a Bethesda támogatási oldala azzal reagált, hogy az összeomlások elkerülése érdekében próbáljon meg kikapcsolni minden olyan programot, amely nem a Microsofttól származik, beleértve a külsős fejlesztésű vírusirtókat is. A hivatalos javítás megérkezésééig ez az egyetlen módszer, amiben reménykedhetnek az érintettek, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik a patch.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.