Hirdetés

Szavazz: a színes, villogó RGB gép ciki vagy menő?



|

A reakciók alapján két táborra oszlik a PC-s játékosok közössége. Egyikük szerint zseniális dolog millió színben villogó komponensekkel felruházni a gépeiket, míg az ellentábor csak nevet a karácsonyfává változtatott hardvereken. Te mit mondasz?

Hirdetés

Az odáig teljesen rendben is volna, hogy egy számítógép jól néz ki. Hiszen tény ugyan, hogy leginkább a teljesítménye és a funkciói érdekesek, valamint működés közben úgyis a monitorra szegezzük a szemeinket, de a másik oldalról lássuk be, hogy kedvenc játékaink és eszközeink csinosítgatása is már jóval a PC-korszak előtt vált divattá. Hiszen az autóban is a szélvédőn nézünk kifelé, de mégis sokaknak jól esik a tudat, hogy megbámulják a járművet, amit vezetnek. És így van ez minden mással az összevissza festegetett ólomkatonától az atomjaira díszített kamionokon át a kedvenc matricákkal ellátott jégcsákányig.

Hirdetés

Dizájnos gépházak már az RGB korszak előtt is voltak, ezekkel leginkább LAN-partikon lehetett villogni az egérszürke, irodai gépházakkal érkezők előtt. Aztán néhány éve megérkeztek az első olyan házak és alkatrészek, amelyek valamilyen színes világítással hívták fel magukra a figyelmet, végül aztán elszabadult a pokol. Ma már az RGB-világban alapvetésnek számít az, hogy milliónyi színárnyalat váltakozására képes alkatrészek hemzsegjenek a gépben, valamint ugyanezt tudják a periffériák is, és a világítás színeit, intenzitását, vagy akár eloszlását, ritmusát is szabályozhassuk valamilyen vezérlő szoftverből, illetve alakítsa a fényeket maga a játék, amit épp futtatunk.

És igen, múltkor mi is mertünk olyat írni egy grafikus kártya tesztjében a negatívumok között, hogy kevés rajta a világítás - a kommentekben jött is a felzúdulás, pedig egyszerűen csak arra utaltunk, hogy akinek ez fontos, annak bizony hiányozni fog a karácsonyfa-imitáció.

Szóval akkor jöjjön a népítélet, szolgáltassatok igazságot ti! Az RGB fényekben fürdő gépek és alkatrészek a szeletelt kenyér óta feltalált legjobb dolgok, vagy az ördögtől valók? Szavazz, aztán hozzászólásban fejtsd ki, miért gondolod így! Az eredményeket pedig úgy látod, ha szavazás után újratöltöd az oldalt, aztán a szavazás ablakában a kis visszafelé nyílra böksz egy határozottat. Ready... FIGHT!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.