Hirdetés

Szavazz: te melyik játékstreaming szolgáltatást próbáltad ki?



|

A Stadia kipontozódása távolról sem jelenti azt, hogy máris befellegzett volna a szárnyait bontogató cloud gamingnek. Marad még elég szolgáltató a piacon.

Hirdetés

Nincs egy hónapja, hogy a Google bejelentette, véget ér a Stadia játékstreaming platform pályafutása. A kudarc oka nem annyira a techika kiforratlanságában keresendő, mint inkább a tartalomhiányban, valamint a szolgáltatás elfuserált üzleti modelljében. Jövő januártól tehát eggyel kevesebb versenyző marad ugyan talpon, de a cloud gaming köszöni szépen, jól van.

Az Nvidia-féle GeForce Now változatlanul népszerű megoldás a játékra kevéssé alkalmas PC-k tulajdonosainak körében, ahogy az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetéshez között Xbox Cloud Gaminget is sokan veszik igénybe. A Sony PlayStation Now szolgáltatásának pedig épp a közelmúltban adott jókora lökést, hogy bár önállóan megszűnt létezni, a PlayStation Plus-előfizetés legtöbb tartalmat és extrát kínáló Premium csomagjába integrálva végre olyan országokban is használható, ahol korábban nem. Ezek közé tartozik hazánk is. A Luna, az Amazon platformja némileg kilóg a sorból, hiszen hivatalosan egyelőre csak az Egyesült Államokban rajtolt el, de a techvállalat komoly reményeket fűz hozzá.

Hirdetés

Mindebből az következik, hogy bár egy szereplő kiesik, a megmaradt szolgáltatók továbbra is igyekeznek magukhoz csábítani a felhasználókat, és amikor a PC-s komponensek, valamint az új konzolok, tabletek és okostelefonok ára az egekbe szökik, hirtelen sokkal életképesebb alternatívának tűnik, hogy a felhőből streameljük a játékokat.

Ha már kipróbáltátok valamelyiket a jelenleg is futó szolgáltatások közül, akkor bökjetek a megfelelő válaszra. Természetesen gondoltunk azokra is, akik a kíváncsiságtól vezéreltetve nem ragadtak le egyetlen megoldásnál, miként azok is bátran voksolhatnak, akik még egyikkel sem kerültek közelebbi ismeretségbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.