Hirdetés

Szép csendben színre lépett az Intel leggyengébb videokártyája is



|

Az AMD RX 6400-zal konkurálhat az Intel Arc A310.

Hirdetés

Az ősz beköszöntével az Intel rátaposott a gázra a régóta dédelgetett videokártyás terveivel, így október 12-én már biztosan befut a csúcsvas Arc A770 mindkét variánsa és az Arc A750 is, az alsó-középkategóriás Arc A580 megjelenési dátuma és ára azonban még cikkünk írásakor is titok.

A friss bejelentésekkel párhuzamosan az Intel adatbázisában szép csendben felbukkant a repertoár eddigi leggyengébb tagja, az Arc A310 is, amelyről már júliusban is láthattunk egy állítólagos fotót.

A specifikációk világossá teszik, hogy az A310 az abszolút belépő kategóriát képviseli, így nem ezzel fogjuk 4K-ban pörgetni a legújabb, AAA-kategóriás játékokat. A hivatalos adatlap alapján a GPU 6 Xe-maggal, 768 FP32-es maggal és 2000 Mhz-es órajellel érkezik, 4 GB GDDR 6 memóriával megtámogatva.

Hirdetés

A memóriabusz 64 bites, 124 GB/s sávszélességgel, a fogyasztás pedig 75 W, vagyis megegyezik a nyáron megjelent Arc A380-al. Szimpatikus, hogy a chip támogatja a DisplayPort 2.0-t, valamint az AV1-kódolást.

A fentiek tükrében az A310 főként az AMD és az Nvidia hasonlóan gyenge szükségmegoldásaival, a Radeon RX 6400-zal és a GeForce GTX 1630-cal versenyezhet. Az Intel egyelőre nem közölte az árat, de az egyel erősebb Arc A380 ajánlott fogyasztói ára 139 dollár, így az A310 valahová ez alá lesz belőve.

Mindazonáltal a GPU csendes listázásának fényében akár még az is megeshet, hogy a kékek végül csak a kompletten érkező (OEM) PC-kben küldik harcba a legkisebb harcosukat. Akárhogy is legyen, elvileg hamarosan megtudjuk, mivel az adatlap 2022 harmadik negyedévi megjelenésről ír, amit ugyan szinte biztosan nem fog tartani a kártya (ehhez még ma piacra kellene dobni), de ez arra utal, hogy az Intel nem tervezi sokáig húzni a rajtot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.