Hirdetés

Szintet léphetnek a Razer termékei a haptikus visszajelzésekben



|

Egy profi céggel erősít a Razer hardveres csapata.

Hirdetés

Áprilisban komoly megrázkódtatás érte a Razert, hiszen 82 éves korában elhunyt a gamer perifériákat gyártó amerikai-szingapúri vállalat legendás társalapítója, a RazerGuyként is ismert Robert Krakoff, aki a világ első gamer egerének megtervezéséből is kivette a részét.

A cég számára azonban a tiszteletbeli elnök elvesztésével is megy tovább az élet, most pedig egy fontos üzlet jelzi, hogy a jövőben a Razer szeretne sokkal nagyobbat gurítani a haptikus visszajelézések terén. A vállalat ugyanis felvásárolta a Go Touch VR SAS néven is ismert Interhapticset, amely PC-k, konzolok, mobil eszközök és AR/VR kütyük számára fejleszt haptikus megoldásokat.

Hirdetés

A Razer új szerzeményét a legtöbben a Sense Glove nevű VR-kesztyűről ismerhetik, de a két cég már többször is dolgozott együtt, például a 2018-ban kiadott Nari Ultimate fejhallgatón, és a CES 2022 egyik nagy attrakcióján, az Enki Pro HyperSense rezgő gamer széken. Az üzlet értelmében a Razerhez kerül az Interhaptics 100%-a, a vállalat viszont megőrzi az önálló arculatát, a technológiáját pedig szorosan beépítik az újdonsült anyacég ökoszisztémájába.

A termékekre nézve ez azt jelenti, hogy a jövőben még több és még fejlettebb, haptikus visszajelzéssel támogatott Razer perifériára számíthatunk, s ki tudja, egy napon talán az áprilisi tréfaként prezentált gamer ruha, a HyperSense Suit is megvalósulhat.

"Az Interhaptics vezető szakértelemmel rendelkezik a haptikus visszajelzések területén, a fejlesztési platformjukat pedig a HyperSense ökoszisztéma bővítéséhez fogják felhasználni."

- nyilatkozta az üzletről Alvin Cheung, a Razer hardveres üzletágának vezető alelnöke. Azt nem tudni, hogy ez pontosan mennyibe fáj a vállalatnak, a felvásárlás anyagi részleteit ugyanis nem hozták nyilvánosságra.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.