Hirdetés

Teljesen elengedheti a csúcskártyákat az AMD a következő generációra



|

A legfrissebb hírek szerint meg sem próbálnak majd versenyezni az Nvidiával a bajnoki címért.

Hirdetés

Az AMD évek óta vergődik. Persze azért van még mit a tejbe aprítani Lisa Su cégének, a konzolokba továbbra is ők gyártják a hardvert, és az alsó-középkategóriában remek ár-érték aránnyal rendelkező kártyákat dobnak piacra, de egész egyszerűen képtelenek utolérni, vagy egyáltalán megszorongatni a zöldeket a dobogó legfelső fokán most már évek óta. Az RX 7900 XT és RX 7900 XTX nem voltak rossz kártyák, de nem tudták megközelíteni az RTX 4090-et.

Iparági források most úgy tudják, a következő, RDNA 4-es generációval már meg sem próbálja ezt az AMD. Nem ez lenne egyébként az első, hogy el sem indulnak a versenyen, az RDNA 1-es és a Polarisos időkben is hasonló startégiát választott a cég. Egész egyszerűen nem tudnak elég videokártyát eladni ebben a szegmensben ahhoz, hogy megérje a dolog.

Hirdetés

Ebből persze kisülhet az is, hogy jobban megnyomják a belépő szintű gamer kategóriát, még keményebb lesz az árverseny, amivel az átlag gamerek jobban járnak.

Ugyanakkor ha egyáltalán nem lesz kihívója az Nvidiának a legfölső polcon, akkor oda árazzák a kártyáikat, ahová csak akarják. Az viszont valószínűtlen, hogy nagyon erőltetnék a csúcskategóriás gamer kártyákat, hiszen hiába 1600 dollár egy RTX 4090, ugyanebből az AD102-es GPU-ból egy 6-8000 dolláros munkaállomásba vagy szerverparkba szánt grafikus chipet is csinálhattak volna. PR szempontból tehát nagyon jó az Nvidiának, hogy övék a legerősebb gamer videokártya, de az igazán nagy pénzt nem itt, hanem az mesterséges intelligenciával foglalkozó cégeken keresik.

Persze egyelőre csak pletykáink vannak az ügyben, de azok elég megbízható forrásoktól származnak, így egyáltalán nem lennénk meglepve, ha beigazolódnának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.