Hirdetés

Tényleg boltokba kerül az ASUS kábelmentes RTX 4070 GPU-ja



|

Nagy tetszést aratott, ezért az ASUS valóban elhozza a letisztult konfigok szerelmeseinek szóló videokártyát.

Hirdetés

Habár a mai hardveres árak mellett ezt nem sokan engedhetik meg maguknak, aki igazán igényesre veszi a figurát a PC-építésben, az nemcsak a teljesítményre, hanem a dizájnra is figyel, a kábelek ízléses elvezetése pedig külön művészeti ágnak tekinthető a műfajon belül.

Az ASUS még a Computex 2023-on demózott egy GeForce RTX 4070-es videokártyát, amely megszabadítja e kíntól a tulajdonosokat, mivel gyárilag kábelmentes dizájnnal rendelkezik. A modell olyan nagyot ment az interneten, hogy a tajvani gyártó végül tényleg piacra dobja.

Hirdetés

Erről nemrég a Wccftech számolt be egy ázsiai portál, az EXIA Studio nyomán, amely fotókat is közölt a kártyáról. Az ASUS a sanghaji Billibili World 2023 kiállításon ragadta meg az alkalmat, hogy bejelentse az újdonság érkezését. Az egyelőre név nélküli RTX 4070 gyártása valamikor az idei év végén veszi kezdetét, így vagy az ünnepi időszakban, vagy 2024 elején kerül boltokba.

A minimalista konfigurációkba szánt GPU 2,3 slotos, háromventilátoros kialakítással érkezik, szabványos PCIe Gen 4.0 x16 interfésszel, amely egy egyedi GC_HPWR csatlakozóval van egy sorban, az alaplaphoz pedig annak hátoldalán, egy 16-pines bemenet segítségével csatlakozik, letisztult megjelenést garantálva.

Ez persze azt is jelenti, hogy egy speciális alaplapra lesz hozzá szükség, amit az ASUS már be is jelentett a Z790 TUF Gaming és a TX Gaming-BTF WIFI modellek formájában. Az utóbbi fekete és fehér színben is választható, akárcsak maga a kábelmentes RTX 4070, így a gépépítők nem lesznek egyetlen megjelenésre korlátozva. A videokártya és az alaplapok árát egyelőre nem közölte az ASUS, de mivel ínyencségekről beszélünk, garantáltan nem lesznek olcsók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.