Hirdetés

Tényleg ez a konzol lenne a Nintendo Switch 2?



|

Hivatalos dokumentáció árulkodhat a Nintendo konzolos terveiről.

Hirdetés

Habár van egy olyan ország, ahol nemrég még a több 7 éve nem forgalmazott Nintendo Wii U-ból is sikerült eladni egy vadonatúj példányt, a rajongók elsöprő többségét már inkább az tartja lázban, hogy vajon mivel készülnek a japánok a jóval sikeresebb Switch következő generációjára.

Az egyszerűen csak Switch 2 néven emlegetett konzol képességeit már maga a Nintendo is prezentálta fejlesztők egy szűk körének, szeptemberben pedig azt csiripelték róla a madarak, hogy akár az Xbox Series S teljesítményével is felveheti a versenyt. Most itt egy újabb találgatás, aminek ezúttal egy hivatalos dokumentum a főszereplője.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) ugyanis nemrég közzétett egy szabadalmi bejegyzést, melyet a Nintendo kérvényezett még 2022 végén, és egy ismeretlen konzolt ábrázol, ami akár a Switch 2 is lehet. A 2017 óta forgalmazott modellekkel szemben nagy változás, hogy itt nincsenek csatlakoztatható joy-kon kontrollerek, mindössze egy joysticket és négy gombot kapunk a képernyő melletti kávába integrálva.

További lényegi eltérés, hogy a Home gomb a készülék aljára került, ahol egy USB-C bemenet, valamint a hangszórók és egy képernyőfotók/videók készítésére szolgáló gomb is látható. Ezzel szemben a felső részen két oldalsó játékvezérlő-gombot találunk, a hangerő-szabályozó, a főkapcsoló, egy jack-aljzat, valamint egy kártyaolvasó és egy szellőzőnyílás társaságában.

Mivel a Nintendo saját szabadalmáról van szó, ezért elméletben tényleg nem kizárt, hogy a rajzok a Switch 2-t, vagy annak egy korai változatát ábrázolják. Mi viszont nem fogadnánk erre nagyobb összegben, a dokumentációban szereplő konzol ugyanis jóval kevesebb gombbal rendelkezik, mint az eredeti Switch, és nehéz elképzelni, hogy az egyetlen joystickjével eredményesen birkózna meg a kortárs játékokkal, vagy akár az elődre kiadott címekkel.

A Nintendo útjai persze kifürkészhetetlenek, hiszen ha valaki, akkor a játékipari óriás valóban hajlamos a merész irányváltásokra, ami hol nagyon beválik a cégnek (Wii, Switch), hol nagyon nem (Wii U), így egyelőre csupán annyit vehetünk biztosra, hogy a Switch nem marad utód nélkül, akármit is kapjunk helyette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.