Hirdetés

Tényleg ősszel jöhetnek az Nvidia Lovelace videokártyái



|

Újabb szivárogtató gondolja úgy, hogy ősszel jelennek majd meg az Nvidia RTX 4000-es szériájába tartozó GPU-k.

Hirdetés

Ugyan még az Nvidia jelenlegi architektúrájával készül új csúcskártya sem készült el - aminek kapcsán kicsit gyanús is a csend -, sokakat jobban érdekel már a még távolabbi jövő, a Lovelace architektúra érkezése. A héten az erre épülő videokártyák körül is megélénkült kicsit az online diskurzus, ami alapján továbbra is úgy tűnik, ősszel rajtolhatnak el a valószínűleg az RTX 4000-es szériát alkotó GPU-k.

A gamerek figyelmét két hardveres híreket és pletykákat szállító szivárogtató, Greymon55 és kopite7kimi twitteres beszélgetése keltette fel, amiben nem csak arról volt szó, hogy akár új tápegységre is szüksége lehet annak, aki le szeretné követni az Nvidia generációváltását.

Hirdetés

Az eszmecserét ugyanis egy, a Lovelace arhitektúrás kártyák megjelenési dátumára vonatkozó kérdés indította útjára, amire Greymon55 azt válaszolta, szeptemberben esedékes a rajt. Ez egyébként egybeesik a beszélgetőpartnere által már novemberben meglebegtetett megjelenési időszakkal, így vagy nem változott azóta az ütemterv az Nvidiánál, vagy még nem szivárgott ki ennél frissebb információ.

2022 második felére egyébként azt jósolja az Nvidia, hogy talán enyhülni fog a GPU-ikat érintő készlethiány, de az RTX 4000-es kártyák valószínűleg így sem lesznek éppen pénztárcabarát opciók az átlag gamer számára. A kifejezetten drágán gyártott modellek ugyanis komoly teljesítménynövekedést is ígérnek, és nem kizárt, hogy például az alaplap terén is fejlesztést kívánnak majd meg a játékosoktól. Érdekes kérdés továbbá, hogy viszonyul majd a teljesítmény és az ár tekintetében az Nvidia új termékcsaládja a riválisokhoz, az AMD mellett pedig idén várhatóan az Intellel is komolyabban kell számolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.