Hirdetés

Több memóriával érkeznek a Gigabyte frissített videokártyái



|

A Gigabyte új RTX 3080 és 3070Ti kártyákat jegyeztetett be, ahogy felkészült az AMD-féle RX 6500 XT megjelenésére is.

Hirdetés

Ugyan a videokártyapiac jelenlegi állapotában sokan valószínűleg örülnének annak is, ha egy egy-két éve megjelent GPU-t találnának pénztárcabarát áron, érdemes azért figyelemmel kísérni az újabb modellek megjelenését is. Így tettek azok is, akik az Eurázsiai Gazdasági Bizottság honlapját követték figyelemmel, és így az Gigabyte hamarosan piacra kerülő modelljeinek hatósági bejegyzését észrevették.

Ennél a bizottságnál azokat a termékeket köteles bejegyezni a gyártó, amiket olyan, egykor a Szovjetunióhoz tartozó államokban szeretnének forgalmazni, mint Oroszország, Örményország, Fehéroroszország, vagy Kirgizisztán.

Hirdetés

A kedden regisztrált modellek között a Gigabyte különböző gaming almárkái, így az Aorus, az Eagle, és a Vision termékcsalád is képviselteti magát. Ezek kötül tíz új kártya RTX 3080-as modell, ami a korábbi 10 helyett 12 GB memóriát kapott, a hét új RTX 3070Ti pedig 8 helyett kétszer több, 16 GB VRAM-mal kerül a szerencsések gépeibe.

A memóriabővítés összhangban áll azzal, hogy a napokban megjelent, feltuningolt RTX 2060-asok szintén 12 GB-ra növelt VRAM-kapacitással érkeznek.

De nemcsak az Nvidia, hanem az AMD újdonságaiból is jegyzett be a Gigabyte saját variációkat Egészen pontosan a várhatóan januárban bejelentésre kerülő RX 6500 XT került be a gyártó kínálatába, ebből három különböző variáció szerepel a hatósági weboldalon.

A bővebb GPU-piacon egyébként jelenleg a két legnagyobb gyártó arra számít, hogy jövőre javulhat a termékeik elérhetősége, addig viszont marad a reménykedés, vagy az ügyes megoldások azoknak, akik új videokártyát szeretnének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.