Hirdetés

Több mint 30 év után visszatér a legendás Atari 2600 konzol



|

Még az ősz során boltokba kerül a klasszikus gép modern újrakiadása, az Atari 2600+.

Hirdetés

Az elmúlt években leuralta a konzolpiacot a retro őrület, amit az olyan klasszikus masinák miniatürizált változatainak kiadása hajtott, mint a Nintendo Entertainment System, a Super Nintendo Entertainment System vagy az első generációs PlayStation.

A nosztalgikus hangulatot próbálta meglovagolni az Atari is a kifejezetten régi játékokra épülő VCS-sel, ám az AMD Zen processzorral és Ubuntu operációs rendszerrel támadó gép óriásit bukott, így most a gyártó ismét nekifut a dolognak.

Hirdetés

Ezúttal a cég történetének legsikeresebb konzolját, az Atari 2600-at porolták le (1977-től 1982-ig ezt hívták VCS-nek), hogy Atari 2600+ néven ismét piacra küldjék. A november 17-én érkező konzol az 1977-től egészen 1992-ig árusított masina hű rekreációját ígéri, tehát nem egy kicsinyített, leegyszerűsített kiadást kapunk, hanem egy életnagyságú replikát fa berakással és az eredetit idéző kontrollerrel.

Legalábbis ami a külsőt illeti, a burkolat alatt ugyanis alaposan megváltoztak a dolgok: az Atari 2600+-t egy Rocketship 3128 SoC hajtja 256 MB DDR3 memóriával, amelynek köszönhetően az 1987-ben megjelent Atari 7800 játékaival is képes megbirkózni. Az eredeti kiadáshoz képest további extra a HDMI-bemenet és a 16:9-es képarány támogatása, így a modern tévékre igazítva élhetjük át a klasszikus címeket.

A kazettával üzemelő konzolhoz egy 10 játékot tartalmazó csomag is jár, rajta olyan tételekkel, mint az Adventure, a Combat, a Missile Command vagy a Haunted House. Mindezért az Atari 129,99 dollárt kér, a megjelenést pedig világszerte november 17-re ígéri a gyártó. Aki pedig csúcsra akarja járatni a nosztalgiát, az további 39 dollárért az alternatív CX30 Paddle Controller replikáját is beszerezheti az Atari 2600+ mellé, a hozzá passzoló 4 kompatibilis játékkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.