Hirdetés

Több mint 300 játékot kínál ez a Matchbox-méretű kézikonzol



|

A 8-bites korszak klasszikus játékait idézi meg a barkácsolást is bátorító Arduboy Mini.

Hirdetés

Habár a Kickstarteren szervezett gyűjtések rengeteg esetben okoznak csalódást (vagy a beharangozott termék elkaszálása, vagy az ígéretektől elmaradó minőség miatt), az emberek továbbra is hisznek a közösség erejében, és hónapról hónapra bukkannak fel a tetszetős újdonságok a platformon.

A miniatürizált kütyük készítői különösen imádják ezt a finanszírozási formát, hiszen az elmúlt években innen indult a világ legkisebb mobiltelefonja, OLED-tévéje és Game Boy-klónja is.  Most pedig egy újabb kézikonzol piacra dobásához zajlik a gyűjtés, amely szintén a Nintendo klasszikusára hajaz.

Hirdetés

Az Arduino számítógépen alapuló Arduboy Mini a 2023 áprilisában megjelenő Arduboy FX tovább zsugorított változata, s habár alig nagyobb egy 200 forintos érménél, több mint 300 nosztalgikus játékot tartalmaz. A 8-bites címek hőskorát idéző tételek egytől-egyig nyílt forráskódúak, maga a hardver pedig kifejezetten bátorítja a házi barkácsolást.

Ennek szellemében a 128x64 pixeles felbontású OLED-kijelzővel érkező konzolhoz nem jár hangszóró és akkumulátor, ezeket a könnyen hozzáférhető forrasztási pontok segítségével, saját kezűleg adhatjuk hozzá. Az alkotó Kevin Bates (aki egyébként 7 éve állt elő az első Arduboyjal, így veterán Kickstarter-vállalkozónak számít) kifejezetten a STEM-tárgyak oktatásához ajánlja az apróságot, ami a nyílt forráskódú szoftvernek hála nemcsak a szerelgetés, de a kódolás iránt is felkeltheti a diákok érdeklődését.

A legolcsóbb Arduboy Mini 29 dollárba (kb. 11 ezer forintba) kerül, de nagyobb rendelés esetén Bates kedvezményt is ajánl. Cikkünk írásáig 774 támogató már több mint 47 ezer dollárt dobott össze a narancs, rózsaszín, lila és zöld színben is megjelenő kütyüre, jóval meghaladva az eredetileg kitűzött 10 ezer dolláros célt. A készítő 2023 júniusára ígéri a szállítást, világszerte ingyenes postázással.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.