Hirdetés

Több régi videokártya támogatásával is felhagy az AMD



|

A gyártó emellett a továbbiakban a Windows 7 támogatással sem fog foglalkozni.

Hirdetés

Már elérhető az AMD legújabb driver frissítése, ami néhány fontos újítás mellett több videokártya támogatásának végét hozta. A gyártó hivatalos közleményben sorolta fel azokat a GPU-kat, amelyek utolsó frissítése a jelenlegi 21.6.1 számozású Radeon Software Adrenalin lett, és a hardverek az úgynevezett örökség-modell státuszba kerültek.

Az update továbbá azt is jelenti, hogy 64-bites Windows 7 gépeken ugyanígy megszűnik a támogatás a videokártyákhoz hasonlóan, ugyanis az AMD ezentúl az újabb termékei támogatására fordítja az erőforrásokat.

Hirdetés

A Radeon Software Adrenalin 21.6.1 így az utolsó szoftverfrissítés az AMD R9 Fury modellek, az R9 300 széria, és az R9 200 széria számára, illetve a Radeon HD 8500 és 8900 közötti, valamint HD 7700 és 7900 közötti modellek számára is. A teljes lista az AMD hivatalos blog oldalán olvasható.

Az AMD a Windows 7 támogatás felhagyásával erőteljesebben foglalkozik a Windows 10 kompatibilitással és frissítésekkel. Azzal, hogy a régebbi technológiával már nem kell a gyártónak foglalkoznia, jóval több lehetősége lesz az újítások tesztelésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.