Hirdetés

Tűzveszély miatt tízezer Asus ROG alaplapot hív vissza a gyártó



|

Az eddigi információk alapján csak az Egyesült Államokat érinti a probléma, de az Asus ott sem verte nagydobra a dolgot.

Hirdetés

A tavaly ősszel piacra dobott ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap több díjat is hozott az Asusnak, köztük a 2022-es Red Dot Awarddal és a Silver Awarddal, így joggal lehet rá büszke a tajvani gyártó. Most azonban csúnya folt esett a népszerű termék nevén, miután egy széles körű visszahívást kellett indítania a vállalatnak.

Elsőként a Guru3D szúrta ki, hogy az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Tanácsának (CPSC) közleménye szerint nagyjából 10 ezer, 2021-es gyártású ROG Maximus Z690 HERO alaplapot kénytelen visszahívni az Asus egy fordítva beépített kondenzátor miatt, amely túlmelegedést és olvadást okozva tűzveszélyesnek bizonyulhat.

Hirdetés

A CPSC leírása alapján összesen 10 ilyen panasz érkezett a tajvani gyártóhoz, személyi sérülésekről viszont nem tudni. Az augusztus 18-án kihirdetett visszahívás az MA, MB és MC-vel kezdődő sorozatszámú Z690 HERO-kat érinti, melyeket tavaly október és december környékén árusítottak az USA-ban, és a Lit-on Vietnam nevű vietnámi beszállítótól érkeztek.

Cikkünk írásakor nincs arra utaló információnk, hogy az európai piacot is érinti-e a probléma. Az Asus viszont még Amerikában sem vitte túlzásba a tájékoztatást, ugyanis mindössze a ROG észak-amerikai Twitter-fiókján posztolt egy rövid, ám azóta törölt bejegyzést, amely ingyen cserét ajánlott és linkelte termékbiztonsági tanács közleményét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.