Hirdetés

Úgy néz ki, hitelesítették a NVIDIA GeForce RTX 3090-et, befutott az első kép is



|

A jelentések szerint Dél-Koreában hitelesítették az Ampere-alapú GeForce RTX 3090-et, nem sokkal a szeptember 1-jén esedékes bemutató előtt.

Hirdetés

A dél-koreai NRRA hitelesített egy új NVIDIA videokártyát, PG133A modellszámmal. Az elmúlt hónapok során ez számos szivárgásban bukkant fel, ráadásul a szakértők úgy gondolják, hogy egyből a Founders Edition verzióról lehet szó - a partnergyártókhoz a PG132-es jelzést rendelték. A szakemberek feltételezései szerint - figyelembe véve a kiszivárgott terveket és dizájnokat - egy Ampere-alapú kártyáról van szó, és azt is tudni vélik, hogy melyikről. 

Hirdetés

Jelenleg mindenki arra számít, hogy az NVIDIA szeptember 1-jén mutatja be a GeForce RTX 3070, RTX 3080 és RTX 3090 grafikus vezérlőit, bár ezek közül az első csak októberben válik majd elérhetővé, a GeForce RTX 3060 pedig még később, novemberben jelenhet meg. A Wccftech szerint azonban mivel már ismert, hogy az RTX 3070 és az RTX 3080 Founders Edition egy PG136-os lapra épít, biztos, hogy a PG133A modellszámnak a GeForce RTX 3090 Founders Editiont kell takarnia. 

Aki azonban nem csak a hivatalos információkkal szeret tisztában lenni, annak most egy szaftos szivárgás is kielégíti a tudásszomját. A GranetSunset nevű Twitter felhasználó két kép kíséretében megosztott némi információt az RTX 3090-ről, melyről már első ránézésre látszik, hogy egy tekintélyt parancsoló hardver lesz.

A képen egy RTX 2080 mellett láthatjuk a videokártyát, és a jelenlegi - egyébként egyáltalán nem apró - csúcsmodell szinte eltörpül az új grafikus vezérlő mellett. A szivárgás szerint az RTX 3090 1400 dollárt kóstál majd, ami meglehetősen drágának hangzik, viszont mivel a GTX 1080 Ti (700 dollár) és az RTX 2080 Ti (1000 dollár) megjelenési árai között is nagyjából 40 százalékos különbség volt, így egyáltalán nem kizárt, hogy hiteles infóról van szó.

Persze a fentiek közül minden értesülést érdemes legalább két lépés távolságból figyelni, legalábbis addig, ameddig az NVIDIA meg nem erősíti vagy cáfolja őket - ha pedig hihetünk a pletykáknak, akkor erre szeptember első napján sor kerül majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.