Hirdetés

Úgy tűnik, hogy kiszivárogtak az új Xbox Series konzolok tervei



|

Egy vaskos szivárgás árulkodik az Xbox Series X és a Series S frissítéséről, még a megjelenés idejére is fény derülhetett.

Hirdetés

A Microsoft hosszú hónapok óra küzd az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságával (Federal Trade Commission, FTC) az Activision Blizzard felvásárlásának engedélyezéséért, a birkózás pedig egy izgalmas per formájában zajlik, amely már több iparági titokba is bepillantást engedett, köztük a Nintendo Switch 2 lehetséges teljesítményével.

Ezúttal viszont a saját meglepetéseit spoilerezte el a vállalat, a per kapcsán ugyanis nyilvánosságra került egy PDF dokumentum, amely rengeteg információt tartalmaz a 2020 óta forgalmazott Xbox Series X és Series S konzolok közelgő, hivatalosan be sem jelentett frissítéséről. Ez tehát még nem a generációváltás, de úgy fest, hogy jönnek (vagy legalábbis erősen tervben van eljövetelük) a felújított Series konzolok, egy érdekes bökkenővel...

Hirdetés

Az alábbi galériában látható diák alapján az erősebb Series X új kiadása Brooklin kódnéven érkezik egy teljesen eltérő, henger-kialakítású házban, míg a Series S-t váltó Ellewood megőrzi az elődmodell dizájnját. Ha a Microsoft tartja a menetrendre vonatkozó tervét, elsőként a továbbra is 299 dolláros áron érkező Ellewood fog debütálni 2024 augusztusában, októberben pedig a 499 dolláros árat ugyancsak tartó Brooklint üdvözölhetjük.

Az új konzolok tehát nem lesznek drágábbak, ám cserébe számos területen hoznak előrelépést a tárhelytől az energiafogyasztáson át gyorsabb Wi-Fi-ig.

Ami azonban feltűnő, hogy az adatlapon foglaltak alapján a Series S és a Series X utódja is a megszokott, 4 és 12 TFLOP-os teljesítménnyel lép színre, vagyis egyikük sem lesz erősebb az eredeti modelleknél.

Microsoft továbbá egy új kontrollerrel is készül: ez Sebile kódnéven fut, és precíziós haptikus visszajelzést, hangszóróként is funkcionáló VCA haptikus technológiát, valamint gyorsulásmérőt és csendesebb gombokat hoz. A kiegészítő vélhetően a PlayStation 5-ös DualSense kontrollerrel igyekszik versenyre kelni, amely a fejlett rezgőmotoros visszajelzésnek köszönhetően jóval több információt képes közvetíteni az Xboxok jelenlegi kontrollerénél. A diák alapján a Sebile nem az Xbox-frissítéssel együtt, hanem már jóval előbb, már 2024 májusában boltokba kerülhet.

A szivárgásra alapozva az új konzolok bejelentésére 2024 júliusában kerül sor. Hogy aztán valóban így alakul-e a forgatókönyv, az már más kérdés, mivel az Xbox-divízió vezetője, Phil Spencer néhány hete még határozottan tagadta, hogy generációközi frissítést terveznének. Nincs tehát kizárva, hogy a nyilvánosságra került dokumentum időközben elkaszált projektekről árulkodik, ahogy az sem, hogy Spencer tudatosan altatta a közönség gyanúját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.