Hirdetés

Úgysem találod ki, milyen hardverre adják ki legközelebb a Doomot



|

Újabb szokatlan platformra költözik be a klasszikus FPS, ám ezúttal egy teljesen hivatalos kiadásról van szó.

Hirdetés

Ma már egész széles körben ismert a jelenség, hogy lelkes hobbisták elképesztő hardverek során bírják működésre minden idők egyik legnagyobb hatású játékát, az 1993-ban megjelent Doomot. A legendás belső nézetes lövöldét legutóbb baktériumokon keresztül sikerült futtatni, amivel erősen gyanús, hogy ki lett maxolva a műfaj, ám a Husqvarna most megpróbál rálicitálni a dologra.

Egy meglepő húzással ugyanis a svéd gyártó bejelentette, hogy egyes robotfűnyíróin is megjelenik az id Software démoni FPS-e, amit egy szoftverfrissítés keretében élvezhetnek az ügyfelek, egy komoly megkötéssel.

A modderek által szállított portokkal szemben tehát itt most egy teljesen hivatalos kiadásról van szó, ami a magyar ügyfelek számára is elérhető lesz. A Husqvarna szerint az akciót a decemberben megrendezett Dreamhack Winter 2023 nevű esemény inspirálta, ahol a Doom jogait birtokló Bethesda közreműködésével a résztvevők a gyártó fűnyíróin mérhették össze a képességeiket a játékban.

Hirdetés

A rendhagyó port április 9-én fog megjelenni, és a NERA-modellcsaládba tartozó robotgépeken lesz elérhető, amelyeken egy apró kijelző és egy multifunkciós vezérlőgomb található. A tulajdonosok ennek segítségével terelgethetik majd a démonirtó főhőst, a Husqvarna pedig még egy poént is megengedett magának, a lövöldét elhozó ingyenes frissítés ugyanis "one hell of an update", vagyis pokoli frissítés néven fut.

A bevezetőben említett megkötés a dologban, hogy a fűnyírós Doom sajnos csak ideiglenesen lesz elérhető, mivel az ügyfelek csupán szeptember 9-ig férhetnek majd hozzá, amikor is egy további update eltávolítja az FPS-t a gépekről. Aki az idei szezonban némi extra darálással is feldobná a kert gondozását, annak  ezen a linken keresztül regisztrálnia kell az élményre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.