Hirdetés

Új Intel procid van? Ezek a játékok még jobban futnak, hála egy új technológiának



|

Az egyébként is brutális új generációs chipekből még többet hozhatsz ki egy tucat játékban.

Hirdetés

A héten debütált az Intel új szörnye, a Core i9-14900KS, ami a 6,2 GHz-es boost órajelével már önmagában is elképesztően erős. A kékek azonban egy extra optimalizációval is megtámogatták a CPU-t, aminek köszönhetően egyes játékokban igen komoly teljesítménybeli ugrás figyelhető meg: a Metro Exodus például 11%-kal jobb számokat produkál.

Az Intel Application Optimization névre keresztelt technológia jelenleg 14 játékot támogat, köztük a Rainbow Six: Siege-et, a World of Warcraftot, a Red Dead Redemption 2-t, és a Final Fantasy XIV-et. A technológia az Intel Core i9-14900 K/KF/KS és Core i7-14700K/KF asztali processzorokat, valamint a laptopokba szánt Core i7-14700HX-et és a Core i9-14900HX-et támogatja, utóbbiak esetében azonban nem elérhető minden játék, a RDR2 például kimaradt a szórásból.

Hirdetés

Akkor sem kell pánikba esni, ha valakinek a kedvenc játéka vagy a gépében lévő processzor nem szerepel ezen a listán, az IAO ugyanis rendelkezik egy úgynevezett Advanced Mode-dal, amit aktiválhatunk a nem támogatott játékokban is, ráadásul ez sok 12. és 13. generációs CPU-val is működik.

 Ezeket az Intel nem validálta, így nincs rá garancia, hogy bármilyen előrelépést tapasztalunk majd, de sok esetben valószínűleg így is nyerhetünk pár százalékot azzal, hogy a Thread Director megfelelő módon osztja el a feladatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.