Hirdetés

Új konzolokról beszélt az Xbox fejese, egy nagyon erős modell és egy handheld is érkezhet



|

Phil Spencer bepillantást engedett a Microsoft terveibe, egy sornyi új hardvert ígérve a nagyközönségnek.

Hirdetés

Az utóbbi napokban nagyot ment az interneten egy szivárgás, amely szerint a Microsoft egy új otthoni Xboxot és egy Nintendo Switch-szerű handheld gépet is fejleszt, ezért sokan izgatottan várták, hogy történik-e ezekre vonatkozó bejelentés az Official Xbox Podcast legfrissebb adásában, ahol a Microsoft Gaming és az Xbox-divízió vezetői, Phil Spencer és Sarah Bond vendégeskedtek.

A műsor legnagyobb revelációja végül az lett, hogy a zöld csapat négy exkluzív játékot is kiad a rivális PlayStation 5-re és a Switchre, ám emellett röviden a hardverek is szóba kerültek, nem cáfolva a korábbi pletykákat.

Sarah Bond ugyanis a podcastben arról beszélt, hogy az ünnepi időszak során izgalmas dolgokat fognak bemutatni a hardverek terén, és hogy rengeteg pénzt fektettek a következő generációs fejlesztésekbe, amivel minden korábbinál nagyobb technikai ugrást szeretnének elérni. Ezzel azonban még messze nincs vége, mivel a műsor után a The Verge külön kifaggatta Phil Spencert, aki további érdekességeket is említett.

Hirdetés

Elmondta például, hogy olyan hardverek létrehozásában gondolkodnak, amelyek az egyedi tulajdonságaik révén eladhatók a játékosoknak, és hogy rengeteg lehetőséget látnak a "különböző típusú" eszközökben. Ebben ugyan semmi konkrétum nincs, de akár az eddigi Xbox konzoloktól merőben eltérő handheld  érkezéséről szóló szivárgást is alátámaszthatja. A témát feszegető konkrét kérdésre ugyanakkor Spencer csak annyit felelt, hogy nagy rajongója a hordozható játékmasináknak, ám egyelőre nincs mit bejelentenie.

Annyit azonban elárult, hogy "erős és innovatív" hardveres útitervük van az idei ünnepi időszakra, ami "több konzol-és kontroller lehetőséget" tartalmaz. Ez szintén korábbi pletykákat erősíthet meg, amelyek egy új, kifinomultabb haptikus visszajelzéssel bíró Xbox-vezérlő és egy olcsóbb, lemezolvasó nélküli Xbox Series X konzol piacra dobására számítanak.

A vezető mindemellett reflektált a Windows 11-alapú handheldeket, például az ASUS ROG Allyt vagy a Lenovo Legion Gót sújtó gondokra is, amelyek kezelése a gyakorlatban sokszor nehézkesnek bizonyul a nem éppen erre kitalált operációs rendszer miatt. Spencer elismerte, hogy sok munka vár még rájuk az élmény tökéletesítése szempontjából, de már együtt dolgoznak a Windows fejlesztőivel, hogy a jövőben ebben a környezetben is gördülékenyebben működhessen a platform.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.