Hirdetés

Újabb gyártó hozza vissza a GT 730-at



|

Nem csak az MSI-t sarkallta kétségbeesett tettre a GPU-hiány.

Hirdetés

Nemrég maga az Nvidia vezetője, Jensen Huang szolgált kiábrándító jóslattal a videókártyahiány elhúzódását illetően, most pedig az Asus adott egy pofont azoknak, akik a helyzet enyhülésében bíztak.

A tajvani gyártó ugyanis a honfitárs MSI példáját követve ismét boltokba küldi az egyszer már nyugdíjazott GeForcet GT 730-at, az Nvidia 2014-es slágerkártyáját.

Hirdetés

Mivel egy 7 éves matuzsálemről beszélünk, a legfrissebb játékok magas részletességű futtatása természetesen szóba sem jöhet, de az ASUS nyilván nem is a teljesítményhajhász gamereket célozza vele, hanem azokat, akik már bármilyen videokártyával megelégszenek, amihez hozzá is lehet jutni.

A túlvilágról visszarángatott GT 730 a 902 MHz-es GK208 (Kepler) GPU-t használja, 384 CUDA maggal és 2GB-nyi GGDR5-ös RAM-mal (64 bites memóriabusz, 40,1 GB/s sávszélesség). A kártyán 4 db, 1.4b-s HDMI portot találunk, és akár 4K-s felbontást is kipréselhetünk belőle, így több monitort igénylő munkavégzéshez például még kapóra is jöhet.

Azzal viszont nem árt tisztában lenni, hogy az Nvidia hamarosan már csak az LTSB (Long Term Support Branch), vagyis a hosszabb távú frissítési program keretében fogja támogatni a Kepler architektúrát, ami a gyakorlatban ritkábban érkező bug fixeket, és kritikus biztonsági javításokat jelent. A GT 730 így még 2024-ig kapja a frissítéseket, de reméljük, hogy addigra már tényleg nyugdíjazzák a gyártók.

A kártya elérhetőségéről és hivatalos áráról egyelőre nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.