Hirdetés

Újabb hátizsák-PC-t mutatott be a Zotac



|

A tornacucc ugyan nem fog beleférni, cserébe viszont bárhol átléphetünk vele a virtuális valóságba.

Hirdetés

Réges-rég magunk mögött hagytuk a januári CES 2022-t, hiszen már a Computex 2022 zajlik Tajpejben, ahol az AMD leleplezte a Ryzen 7000-szériás processzorait, az Nvidia pedig vadonatúj vízhűtéses videokártyákkal és az ASUS 500 Hz-es gamer monitorával dobta fel a hangulatot.

A rendezvény egyik legértékesebb tételét viszont hongkongi PC Partner szárnyai alá tartozó Zotac villantotta meg egy hátizsák formájú számítógép képében, amelyet kifejezetten a virtuális valóságra (VR) és az egyelőre még erősen gyerekcipőben járó metaverzumra koncentrálva terveztek.

Hirdetés

A Zotac VR Go 4.0 minden PC-s VR-headsettel kompatibilis, az Air Link 2-kapcsolatnak köszönhetően pedig az Oculus Quest 2-vel használva még vezetékes összeköttetésre sincs szüksége. A teljesítményről egy 8 magos/16 szálas Intel i7 processzor és egy 16 GB GDDR6 memóriával szerelt Nvidia RTX A4500-as videokártya gondoskodik. RAM-ból 16 GB-nyi DDR4-et kapunk, 512 GB-os M.2 SSD-vel. Ezek azonban nem kőbe vésett számok, a tárhelyet és a memóriát ugyanis szabadon bővíthetjük, utóbbit legfeljebb 32 GB-ig.

A vállra dobható masina előre telepített Windows 11 Pro operációs rendszerrel érkezik, és természetesen az RGB világítás (Spectra 2.0) sem hiányzik a repertoárjából, míg a kényelmet az izzadásálló anyagok és a párnázott pántok biztosítják. A gépet két, működés közben is cserélhető akkumulátor tartja mozgásban, melyekre a Zotac nem túl izmos, 50 perces játékidőt ígér.

A gyártó egyelőre nem közölte, hogy mikor és mennyiért érkezik az újdonság, a VR GO előző változata viszont 2200 fontos (kb. 1 millió forintos) áron debütált. A Zotac egyébként még 2016-ban vágott bele a hátizsákos PC-k üzletébe, azóta pedig több ilyen modellt is láthattunk tőlük. A VR GO 4.0 részletes specifikációját ezen az oldalon böngészheted.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.