Hirdetés

Újra van balkezeseknek szánt Razer Naga egér



|

A Razer korábban azért állt le ezzel a típussal, mert nem volt rá kereslet. Ezek szerint mégis van, a gombtúltengéses és balos Naga visszatért.

Hirdetés

A Naga egér a gyártó szerint főként MMO-játékosoknak készült, és az a leginkább feltűnő sajátossága, hogy az egyik oldalán egy 12 gombból álló, programozható egység kapott helyet. Erre szépen rápakolhatjuk a legjobb World Of Warcraft varázslatokat vagy bármilyen egyéb kombót és gyorsan elérni vágyott funkciót, amit a billentyűzet helyett az egeret markoló kezünk hüvelykujjával vezérelnénk.

Hirdetés

A balkezes Razer Naga igazából annyiban különbözik a jobbostól, hogy a kézenfekvő ergonómiai tükrözés mellett ezt a programozható gombsort tették át bal oldalról a jobbra. Egyébként a kézenfekvő mennyire szép szó egy egeres hírben... bár itt a kéz fekszik az egéren. Mindegy.

A Naga mindenesetre a gombfetisiszták Mekkája, hiszen az oldalsó gombokkal, a két hagyományos egérgombbal, a kattintható görgővel és a görgő alatti dupla gombbal összesen 20 gombon garázdálkodhatunk. Mindegyikre 50 millió kattintásig vállal garanciát a gyártó, mármint persze semmi nem fogja mérni nekünk belül, hol tartunk, de az OCD-s gamerek esetleg elkezdhetik kockás füzetbe strigulázni.

A mechanikus kapcsolók mellett a Razer Focus technológiával megerősített optikai szenzor is említésre méltó, ez 20 000 DPI érzékenységet és 99,6 felbontási pontosságot kínál, szóval innentől az fps játékokban nem lehet többé az egérre fogni a headshotok elmaradását.

Az összképet a fonott borítású SpeedFlex kábel teszi maximálisan vonzóvá, de azt is érdemes megemlíteni, hogy az egér tappancsait is olyan anyaggal vonták be, ami meggátolja a "beragadást" - mondjuk az ellen nem véd, ha játék előtt végiglocsolod az egérpadot jóféle keverttel, de az nem csak emiatt hülyeség.

A Razer szerint akkor jöttek rá, milyen nagy igény van a balkezes egérre, amikor a széria leállítása után a felhasználói közösség hangosan követelni nem kezdte - ezután a gyártó még egy Facebook csoportot is létrehozott kifejezetten balkezes játékosoknak azért, hogy onnan is véleményeket meríthessen. Mondjuk itt még csak 1200 környéki tagság gyűlt össze 2019. május 24-e óta, de biztosan csak a lefty-shaming miatt félnek előbújni a balkezes gamerek. A balos Naga mindenesetre 99,99 dollárért várja a vásárlókat a Razer weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.