Hirdetés

Vajon jöhet egy erősebb Xbox Series konzol?



|

Az Xbox Series S új változata és a PlayStation 5 Próról szóló pletyka fényében aktuális a kérdés.

Hirdetés

Novemberben már három éve lesz, hogy boltokba került az Xbox-konzolok jelenlegi generációja, így sokak fantáziáját mozgatja a kérdés, hogy vajon az előző sorozathoz képest ezúttal is előrukkol-e a Microsoft egy Xbox One X-hez hasonló, félidős hardveres frissítéssel.

Annál is inkább, mivel a rivális PlayStation 5 "Pro" változata kapcsán az a pletyka járja, hogy már 2024 végén elérhetővé válhat, a napokban pedig az Xbox Series S is kapott egy frissítést, még ha csak a szín és a tárhely tekintetében is. Ennek apropóján a Bloomberg interjút készített az Xbox-divíziót vezető Phil Spencerrel, ahol a felturbózott Xbox kérdése is szóba került.

Hirdetés

A hivatalosan az Xbox Game Studios vezérigazgatói címét birtokló Spencer válasza azonban lelombozóan hathat azokra, akik egy erősebb konzol érkezésében reménykedtek, a CEO ugyanis úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem érzik "szükségszerűnek" az Xbox teljesítményének növelését.

"Jelenleg nem ezt a visszajelzést kapjuk. Most a meglévő hardverünkre koncentrálunk."

- mondta az Xbox fejese, amiből nem az rajzolódik ki, hogy a közeljövőben számíthatunk a Series S vagy a Series X hardveres felturbózására. Azt viszont érdemes lehet hozzátenni, hogy Spencer bolond is lenne jó előre világgá kürtölni egy ilyen tervet, hiszen azzal sokakat arra késztethetne, hogy kivárjanak a vásárlással.

A közelmúltban egyébként nem a Series S frissítése volt az egyetlen történés az Xbox háza táján, nemrég ugyanis új külső tárhelyekkel gazdagodott a repertoár, amelyek valamivel olcsóbbá tették a konzolok kapacitásának utólagos bővítését, a Microsoft pedig a később érkező játékok sorát is bemutatta egy nagyszabású show keretében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.