Hirdetés

Valahol már majdnem ajánlott fogyasztói áron lehet új videokártyát venni



|

Két közeli országban is szép csökkenést mutattak az Nvidia és az AMD hardvereinek árai.

Hirdetés

Még mindig szerencsétlen helyzetben lehet az, aki modern hardverrel szeretne játszani, hiszen az újgenerációs konzolok készletei továbbra sem a legkielégítőbbek, és a magasabb kategóriába tartozó videokártyák terén is hasonló a helyzet.

Nem valószínű, hogy az Intel hamarosan debütáló videokártyája hirtelen lenyomja majd a konkurencia cuccainak árát, amelyek továbbra is elég ingadozóak, de volt olyan, hogy már közel kerültek a normálisnak nevezhető összeghez.

Hirdetés

A 3D Center beszámolója szerint a szomszédos Ausztriában és a picit távolabb lévő Németországban az Nvidia és az AMD videokártyáinak árai szép csökkenést mutattak, így bizonyos esetekben már "csak" 25%-kal kellett többet fizetniük a vásárlók az ajánlott fogyasztói árnál. A kedvezőbb árcédulák mellett az elérhetőség kapcsán is biztató infók jöttek, habár ezen a téren meglepő módon jobban állnak a zöldek, mint a pirosak, vagyis elvileg több RTX-t találhatnak a gamerek a polcokon.

Ugyan a fenti adatok csak az említett országokra vonatkoznak, egyértelműen biztató jelként tekinthetünk rájuk. Viszont sajnos annyi tényező van hatással a videokártya-piac helyzetére, hogy jelenleg tényleg nehéz volna megsaccolni, mikor rendezhetik soraikat a gyártók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.