Hirdetés

Végre az RTX 20-as kártyák tulajdonosai is örülhetnek az Nvidia VSR felskálázásának



|

Jó hír, hogy a vállalat kiterjesztette a Video Super Resolution támogatási körét.

Hirdetés

Régóta vártunk már rá, hogy az Nvidia elérhetővé tegye az RTX Video Super Resolution, vagy röviden VSR névre keresztelt felskálázós funkcióját, és idén márciusban meg is érkezett a technológia. Az RTX 3000-es és RTX 4000-es videokártyákkal rendelkező felhasználók jobb minőséget tapasztalhattak a streamelt tartalmak kapcsán: a VSR a DLSS-hez hasonlóan a mesterséges intelligencia segítségével skálázza fel a streamelt tartalmakat 1440p-s és 4K-s monitorokon. Sőt, a játékok teljesítményét is javítani tudta, többek között olyan címek esetében, mint az Atomic Heart.

Egy új drivernek hála már az RTX 20-as szériájú VGA-k tulajai is fellélegezhetnek, mivel az Nvidia kiterjesztette az RTX Video Super Resolution támogatási körét. 

Hirdetés

A legutóbbi blogbejegyzésében a gyártó megerősítette, hogy a VSR-t már az RTX 20-as videokártyákkal is ki lehet használni, beleértve az RTX 2080 Ti-t és az RTX 20 Super szériát. Az Nvidia egy GYIK-oldalon azt is kifejti, hogy az RTX Video Super Resolution azért nem támogatta már a tavaszi megérkezésekor az RTX 2000-es kártyákat, mivel ehhez a technológia számos algoritmusát át kellett alakítaniuk. Nézzétek meg, hogy mennyit jelent a VSR: 

Az 1.5-ös update-tel egyúttal az Nvidia tovább is fejlesztette az RTX Video Super Resolutiont azzal, hogy újratanították az MI-modellt, hogy pontosabban felismerje a finom részletek és a tömörítési pontatlanságok közötti különbséget, hogy jobban megőrizze a kép elemeit a felskálázási folyamat során. Ezáltal a finomabb részletek jobban láthatók, és élesebbnek tűnik a végeredmény. 

Az RTX VSR 1.5 a legújabb Game Ready Driver részeként tölthető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.