Hirdetés

Videokártyák millióit ígéri a játékosoknak az Intel alelnöke



|

Kék lovakon érkezhet a felmentősereg a szorongatott GPU piacra.

Hirdetés

Az elmúlt napokban egy kiszivárgott fotón is felbukkantak az Intel megjelenés előtt álló Arc GPU-i, ám azt továbbra sem tudjuk, hogy pontosan mikor érkeznek az új hardverek. A vásárlók viszont már nagyon várják őket, hiszen az AMD és az Nvidia videokártyáit csak többszörös áron lehet beszerezni, többnyire a szűkös bolti készleteket elhappoló nyerészkedőktől.

Semmi sem garantálja persze, hogy az Intel üdvöskéi nem jutnak ugyanerre a sorsra, de hosszabb távon mindenképp jót tesz majd a versenynek és az áraknak a piac háromszereplőssé bővülése.

Hirdetés

Ha pedig hihetünk a cég videokártyákért felelős alelnökének, Raja Kodurinak, akkor a kékek nagy lendülettel kezdenek, és évről évre Arc GPU-k millióit zúdítják majd ránk. Erről maga a vezető nyilatkozott a Twitteren, reagálva egy PC Gamer-cikkre, ami az Intel első emberének, Pat Gelsingernek intézett segélykérést a helyzet enyhítésére.

Kuduri egyetért a lappal abban, hogy a videokártyahiány a játékosoknak és a PC-iparnak is hatalmas probléma, ezért azt ígéri, az Intel Graphics keményen dolgozik majd azon, hogy a gamerek minden évben Arc-kártyák millióit kaphassák kézbe.

Lehet tehát szorítani, hogy Kuduri beváltsa az ígéretét, és persze annak is, hogy az Intel-kártyák se okozzanak csalódást az AMD és az Nvidia ajánlataihoz képest. Egy korai benchmark szerint joggal bízhatunk a kékekben, mivel az Arc-széria csúcsát képviselő DG2-512EU GPU-nak még a GeForce RTX 3070-et is sikerült lenyomnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.