Hirdetés

Videón és képeken a Sony új kézikonzolja, ami többre lehet képes, mint eddig gondoltuk



|

A hivatalos információk alapján eléggé behatároltnak tűntek a Project Q lehetőségei, ám most felcsillant a remény, hogy talán többet is kihozhatunk belőle.

Hirdetés

Májusban rántotta le a leplet Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment feje a cég két új PlayStation hardveréről, véget vetve ezzel a hónapokig tartó találgatásoknak és pletykáknak. Amelyek egyébként közel jártak a valósághoz, hiszen az egyik újdonság egy Buetooth-fülhallgató, amit kifejezetten PlayStation 5-höz terveztek, a másik pedig a Project Q és Q Lite néven is emlegetett kézikonzol.

Az utóbbi pont időben érkezhet ahhoz, hogy megpróbáljon kihasítani magának egy szeletet a handheld piacból, aminek jelenleg kétségkívül a Nintendo Switch a királya, ám a Valve-féle Steam Deck, az Asus gyártotta ROG Ally és a Tencent támogatásával megvalósult Logitech G Cloud mellett is van még hely új szereplőnek, pláne akkor, ha PlayStation-játékok futtathatók rajta.

Hirdetés

Egyelőre nagyon keveset tudunk a Project Q-ról (még az árát is a Microsoft árulta el), a Sony csupán annyit osztott meg velünk, hogy a Remote Play funkciót és Wi-Fi-t használva streamelhetjük rá a PlayStation 5-ön megtalálható játékainkat 1080p felbontásban, 60 fps-sel, továbbá hogy az eszköz megörökölte a DualSense kontrollerek minden funkcióját, a haptikus visszajelzést is beleértve. Részletesebb tájékoztatást későbbre ígért a gyártó, ám addig is, amíg erre várunk, befuthatnak még izgalmas információmorzsák olyan nem hivatalos forrásokból, mint például a Twitteren Zuby_Tech néven aktív felhasználó.

Az általa megosztott videó alapján úgy tűnik, hogy a 8 hüvelykes kijelző tulajdonképpen egy Snapdragon chippel szerelt tablet, amin módosított Android fut. Ebből kiindulva pedig elképzelhető, hogy a PS5-ös játékok streamelésén kívül másra is használható lesz, például arra, hogy emulátoron keresztül működésre bírjuk a PSP-k és és a PS Vita katalógusát. Vagy akár a Nintendo és az Xbox játékait, bár az utóbbira aligha adnák áldásukat a Sony riválisai.

Noha kétségtelenül izgalmas az elképzelés, amíg a gyártó nem erősíti meg, felesleges beleélni magunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.