Hirdetés

Vigyázat, kamu nyereményjátékok élnek vissza az AMD Starfield-témájú hardvereivel



|

Az AMD figyelmeztet, hogy óvatosan járjunk el a megosztásokkal.

Hirdetés

Az előrendelők már a mai naptól kezdve gyűrhetik az év egyik legjobban várt játékát, a sci-fi RPG vonalon mozgó Starfieldet, amely a The Elder Scrolls-sorozatot és a 3D-s Fallout-szériát is elkészítő Bethesda Softworks legújabb munkája.

A testvérlapunk, a GameStar által már le is tesztelt Xbox- és PC-exkluzív szerepjáték óriási felhajtást generált, a hype-vonatra pedig az AMD is felpattant, egy-egy limitált szériás, Starfield témájú processzort és videokártyát dobva be a kalapba. A mindössze 500 példányban elkészült hardvereket csupán nyereményjátékok útján lehet megszerezni, amit sajnos csalók is kihasználnak.

Hirdetés

Nemrég ugyanis az AMD egyik munkatársa, Bill Murphy hívta fel a közönség figyelmét, hogy mindenki legyen óvatos, mert olyan szereplők is megosztásra buzdító nyereményjátékokat hirdetnek az interneten, akik nem vesznek részt a programban. A Twitteren közzétett figyelmeztetéséhez egy bejegyzést is csatolt, amelyben a Reality Kings nevű Steam-közösség reklámozza magát egy kamu Starfield Radeon 7900 XTX-sorsolással.

Az ilyen visszaélések elkövetői természetesen a könnyen jött elérésre utaznak, az ingyen GPU-reményében érkező megosztások ugyanis széles közönséghez viszik el a csaláshoz használt profilok hírét. A Starfield-témájú Radeon pedig kiválóan alkalmas erre a célra a Bethesda űroperáját övező nagy érdeklődés miatt.

Aki tehát szeretné behúzni a Starfield-mintában pompázó Radeon 7900 XTX-et, az inkább egy hivatalos partnernél próbálkozzon, vagy részt vehet azon a jótékonysági árverésen is, melynek keretében egy ilyen kártya került kalapács alá az Ebayen. Ebben az esetben viszont mélyen a zsebbe kell nyúlni, cikkünk írásakor ugyanis már több mint 1,3 millió forint felett jár a ritka hardverért folyó licitverseny.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.