Hirdetés

Virtuális konzolt csinált a Meta VR-headsetjeiből a Microsoft



|

Már a Meta Quest-szérián is hozzáférhető a Microsoft előfizetős katalógusa, de vannak megkötések.

Hirdetés

A Microsoft még 2017-ben tette elérhetővé a több mint 100 játékot tartalmazó Game Pass előfizetést, amelyet nemcsak Xbox-konzolokon és számítógépeken, hanem már mobilon és bizonyos okostévéken is gyűrhetünk, köszönhetően az Ultimate-csomagban kínált cloud gaming lehetőségnek. A redmondiak és a Meta hónapokkal ezelőtt belengették, hogy a Meta Quest 3 headset rajtjával a Game Pass felhős címeit is elérhetővé fogják tenni a platformon, ám erre végül csak közel három hónapos csúszással, most került sor.

A TechCrunch beszámolója szerint a havi 4200 forintot kóstáló Game Pass Ultimate előfizetés birtokában immáron a Quest 2, a Quest 3 és a Quest Pro headsetek tulajdonosai is rávethetik magukat a Microsoft játékkatalógusára. Az első generációs Quest tehát kimarad a buliból, és további megkötés, hogy a játékok nem VR-üzemmódban, hanem egy elénk vetített virtuális TV-n jelennek meg, ahogy azt az alábbi promó is mutatja.

Hirdetés

Cserébe viszont a virtuális kijelző méretét szabadon váltogathatjuk 4 beállítás között, az AR-funkciókat is tartalmazó Quest Pro és Quest 3 headseteken pedig akár a valós környezetünkben is elhelyezhetjük azt. A TechCrunch szerzője ki is próbálta a dolgot a Quest 3-on, és szerinte jól működik az élmény, ám fontos megjegyezni, hogy itt rengeteg múlik az internetkapcsolaton, hiszen a szűk sávszélesség vagy a túl hosszú válaszidő alaposan belerondíthat a felhős játékba.

A szolgáltatás egyelőre béta üzemmódban fut, a játékok használatához pedig kompatibilis kontrollerre is szükség van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.