Hirdetés

Visszafoghatja a videokártyák gyártását az Nvidia



|

A madarak azt csiripelik, hogy a zöldek kénytelenek átstrukturálni az RTX 40-es GPU-k előállítását.

Hirdetés

Tavasz óta az Nvidia négy új asztali videokártyát is piacra dobott a GeForce RTX 4070 Ti, az RTX 4070, az RTX 4060 Ti és az RTX 4060 képében, ám a hardverek fogadtatása meglehetősen langyosra sikeredett, elsősorban a magabiztosan belőtt árcédulák miatt, amit nem feltétlenül látszik indokolni az előző generációhoz képest mért teljesítménybeli előrelépés.

Épp ezért sokan reménykedtek benne, hogy a nem túl izmos kereslet miatt akár jelentősebb leárazásokra is sor kerülhet, egy új beszámoló alapján azonban megeshet, hogy még így is hiánycikk lesz az RTX 40-es modellekből.

Hirdetés

A Hardware Times beszámolója szerint egy kínai weboldalon bukkant fel egy új jelentés, mely szerint az Nvidia visszafogja az asztali GPU-k gyártását Kínában, hogy a jövedelmezőbb laptopos chipekre koncentrálja a meglévő kapacitásait. Ha hihetünk a pletykának, a helyi piac több mobil grafikus erőforrást tudna felvenni, mint amennyi jelenleg rendelkezésre áll, a zöldek pedig ezt az igényt szeretnék kiszolgálni.

A döntés állítólag az idén elrajtolt megfizethetőbb modellekbe, vagyis a GeForce RTX 4070- és 4060-szériákba szánt chipeket érinti a leginkább, így nem kizárt, hogy a hardverek laptopos felhasználása nyomán mesterséges készlethiány alakul ki a középkategóriás videokártyák körében, megakadályozva a szerény keresletből következő természetes árcsökkenést.

Fontos azonban megismételni, hogy a jelentés csak a kínai piacra vonatkozik, ezért korai még attól rettegni, hogy az európai készletekre és árakra is hatással lesz az átcsoportosítás - már amennyiben valóban sor kerül rá. Akit érdekel, mit tud most pontosan a GeForce RTX 4060-as népkártya a nagy rivális AMD Radeon RX 7600 ellenében, annak érdemes átrágnia a témába vágó összehasonlítónkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.