Hirdetés

Z170-es alaplappal is eldöcög az Intel Core i3-8350K?



|

Egy moddolt MSI Z170A Xpower Titanium alaplap működik a Core i3-8350K-val, pedig ez elvileg nem lehetséges.

Hirdetés

Elvileg (legalábbis az Intel magyarázata szerint biztosan) lehetetlen, hogy egy Z170-es lapkakészlettel rendelkező alaplap kezelje az Intel aktuális generációjába tartozó Core i3-8350K processzort. A lehetetlen mégis bekövetkezett

Hirdetés

Bár állítólag az alaplapokon lévő foglalat sem ugyanolyan már, mégis megesett, hogy egy Z170-es (nem Z270-es) alaplap valahogyan képes lett a fent említett CPU támogatására. Mindez persze érdekes kérdéseket vet fel fogyasztói szempontból, főleg, ha a termékfrissítésekre és az újabb és újabb lapkakészletekre gondolunk. 

A mostani mod persze nem hibátlan. Egy Baidu-felhasználó számolt be róla, CPU-Z-s hitelesítések is vannak a szokatlan párosításról. A trükköt egy egyedi, módosított BIOS-szal és mikrokódbeli változtatásokkal érte el az illető, az Intel mérnökeinek értelemszerűen nem volt szerepe mindebben. 

Gondok azért bőven akadnak: az integrált grafikus vezérlés nem működik, ahogyan az elsődleges PCIe slot sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.