Hirdetés

115 milliárd dolláros fejlesztéssel verné agyon a rivális mobilprocesszorokat a Samsung



|

A Qualcomm Snapdragon és az Apple A szériás rendszerchipjeit szeretné lekörözni a dél-koreai gyártó.

Hirdetés

A Samsung meghökkentő méretű, 115 milliárd dolláros befektetést tervez a processzorokkal foglalkozó üzletágába. Ezt az összeget 2030-ig költik rá az ágazatra. A Samsung célja az, hogy miután a memóriachipek piacának már a királya lett a vállalat, hasonló helyzetbe kerüljön a rendszerchipek mezőnyében is. 

Hirdetés

A dél-koreai gyártó ezzel az Intelt, a Qualcommot, az Apple-t és a Huaweit szeretné megszorongatni, és a processzorpiacon is első helyre akar lépni. 

A Samsung jelenleg Exynos chipeket gyárt a Galaxy szériás okostelefonjaiba, és ezek a chipek is profitálnak majd a befektetésből. A Samsung a következő-generációs SoC-k fejlesztésére minden évben újabb 9,6 milliárd dollárt költ majd el. 

Azt senki nem tudja, hogy az Exynos SoC-k mikor érhetik be az Apple A szériás chipjeit, azonban jelenleg az aktuális legjobb Snapdragon lapkával vannak egy szinten az Exynos chipek (a Qualcomm megoldása viszont grafikában erősebbnek számít). 

A pénzt nem csak kutatás-fejlesztésre, hanem gyárakra is költik, és összesen 15 000 embert foglalkoztatnának azért, hogy a Samsung a világ legjobb és legnagyobb processzorgyártója legyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.