Hirdetés

16 TB-os HAMR merevlemezt tesztelt a Seagate



|

Nő a tárhelysűrűség, jönnek az egyre nagyobb merevlemezek - a Seagate mérföldkőhöz ért a HAMR technológiával.

Hirdetés

A Seagate egy ideje már emlegeti az új HAMR technológiát, amelynek hála még tovább tudja növelni a tárhelysűrűséget a merevlemezek világában. Ennek hála nem kell más megoldásokat keresni ahhoz, hogy a merevlemezek kapacitása elképesztően látványos mértékben emelkedjen. Vagyis nincs szükség még több tányérra vagy nagyobb házra. 

Hirdetés

A Seagate azt mondja, hogy jól mennek a 16 TB-os HAMR-alapú HDD-k belső tesztjei, így 2019-re megkaphatják a partnerek az első ilyen meghajtókat. 

Az üzleti ügyfelek azért örülhetnek a HAMR HDD-knek, mert azok nem igényelnek semmilyen speciális felkészülést vagy felszerelést. A cél az egyébként, hogy 2020-ra 20 TB-os merevlemezek legyenek a piacon, 2024-re pedig a 48 TB-os HDD-k is elérhetőek legyenek, méghozzá 3,5 hüvelykes méretben. A Seagate szerint ráadásul ezek a HDD-k sokkal megbízhatóbbak, mint azt az ágazati előírások megkívánják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.