Hirdetés

2 billió fájl van a Google Drive-on



|

Ezen a mérföldkövön tulajdonképpen még áprilisban lépett át a Google felhős tárhelye.

Hirdetés

A Google appjait és szolgáltatásait világszerte több mint 1 milliárd ember használja. Bár a Google Drive még nincs rajta ezen a listán, azonban az óriás felhős tárhelye még áprilisban egy nagy mérföldkövet lépett át. 

Hirdetés

A Google Drive-on ugyanis már több mint 2 billió fájlt tárolnak a felhasználók. Mindezt Prabhakar Raghavan, a Google egyik alelnöke is megerősítette

Raghavan szerint a Google Drive fejlesztését végző központban van egy nagy kijelző, ami mutatja, hová jutottak a szolgáltatás 2012. áprilisi startja óta: a havi aktív felhasználók és a tárolt elemek száma is látható. 

Tavaly januárban a Google Drive-ot már 800 millióan használták, és mivel egyre többen tárolnak adatot a felhőben, közelít a szám az 1 milliárdhoz. A tárolt elemek száma azonban már áprilisban meghaladta a 2 billiót. 

Azt senki sem tudja, hogy a rivális felhőkben mennyi fájlt tárolnak az emberek. Az Apple tavaly februárban azt mondta, hogy 782 millió iCloud-felhasználója van, de nem mindenki tárolt fájlokat az almás felhőben. A Dropboxnak tavaly márciusban 500 millió regisztrált fiókja volt, de ez nem feltétlen jelent aktív felhasználókat.

A Google Drive-hoz állítólag több mint 800 millió havi aktív felhasználó és több milliárd regisztrált fiók kötődik. Az 1 milliárdos határt azonban leghamarabb az idei év végén érheti el. Érdekesség, hogy a YouTube, a Gmail, a Chrome, az Android és a Google Térkép ezt már megtette. 

A Business Insider a hír kapcsán arra emlékeztet, hogy Mark Zuckerberg korábban kijelentette: a Facebook számára egy termék csak akkor jelent igazi üzletet (és csak akkor érdekes), ha már nagyjából 1 milliárd ember használja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.