Hirdetés

2006 óta nem volt ekkora piaci részesedése az AMD-nek PC-s fronton



|

Az elmúlt években kifejezetten tetszetős processzorokat dobott piacra a vállalat, nem csoda, hogy egyre többen döntenek a termékei mellett.

Hirdetés

Bár az Intel továbbra is nagyon előkelő pozícióban van, generációk óta képtelen megújulni, az AMD pedig évről évre egyre izgalmasabb újításokkal és teljesítménybeli ugrásokkal előzi riválisát, legyen szó akár a belépő szintről, akár a csúcskategóriáról. Elemzők szerint ennek meg is lett az eredménye, 17 éve nem volt ilyen népszerű a vállalat termékpalettája.

Hirdetés

A Mercury Research elemzői szerint az AMD jelenleg 16,9%-os piaci részesedéssel bír a PC-s processzorok piacán, amire 2006 óta nem volt példa. Ráadásul ebbe csak a hagyományos felhasználók gépeibe kerülő CPU-kat számolják bele, a szerverekbe szánt EPYC hardvereket nem. Ezzel 7,3%-ot javított az AMD az előző évi teljesítményéhez képest.

Persze emellett az sem elhanyagolható, hogy az összes konzolba az AMD processzorai és grafikus chipjei kerülnek, illetve laptopfronton is folyamatosan erősít a vállalat. A jelek szerint az AMD egyébként elkezdte feláldozni a piaci részesedést a bevételek növelése érdekében, és nem szállít már annyi belépő szintű chipet, inkább a prémium termékeken próbál nagyobb árréssel túladni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.