Hirdetés

2020-ban jöhet az NVIDIA-gyilkos AMD GPU



|

A GeForce RTX 2080 Ti-re jelenthet nagy fenyegetést az AMD jövő év közepére várható Navi 23 GPU-ja.

Hirdetés

Elég sok pletykát lehetett már hallani arról, hogy az AMD dolgozik a GeForce RTX 2080 Ti riválisán. Nemrég még azt emlegették, hogy a Navi 12 lehet az alapja az új csúcskártyának. Most pedig a RedGamingTech AMD-n belüli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy már tisztában van az óriás jövőbeli terveivel. 

Hirdetés

Ezek alapján két GPU-n is dolgozik az AMD. A Navi 21 és a Navi 23 valamikor a jövő év közepén jelenhetnek majd meg. Az AMD-nél a Navi 23-at pedig csak NVIDIA-gyilkosként emlegetik. Azt persze nem tudni, hogy ár-érték arányban vagy teljesítményben akarja megszorongatni az NVIDIA-t az AMD. 

A Navi 23 valószínűleg RDNA 2.0-ra épít majd, ray tracing funkcióval. Mivel állítólag a PlayStation 5 és az Xbox Scarlett egyedi AMD lapkája is tud majd ilyet, ezért logikus feltételezés, hogy a következő Navi GPU-k is képesek lesznek rá. 

Azt jelenleg senki sem tudja biztosra megmondani, hogy mi lehet a helyzet a Navi 12-vel, de a találgatások folyamatosan mennek. Nem kizárt azonban, hogy mire a Navi 23 megérkezik, az NVIDIA-nak is lesz valamilyen komoly meglepetése. A játékba beleszólhat továbbá az Intel is a Xe GPU-kkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.