Hirdetés

2025-ben jöhet az Intel Royal Core, ezzel vágnak vissza az Apple-nek és ARM-nek



|

A legfrissebb szivárgások szerint az Intel mérnökei egy egészen új processzorcsaládon dolgoznak, ami teljesítményben és hatékonyságban is hatalmas ugrást jelent majd.

Hirdetés

A "Core" névre keresztelt mikroarchitektúrát még 2006-ban vezette be az Intel, ezt a márkanevet használják azóta is a legtöbb processzornál. A jelek szerint ezt válthatja majd a Royal Core, ami a jövőbe repíti a céget, és olyan ugrást jelent, amivel visszavághatnak az Apple és ARM chipeknek. Legalábbis ha hihetünk a pletykáknak.

A hírt a Moore's Law is Dead YouTube csatorna házigazdája, egy jól ismert és megbízható szivárogtató szállította, a forrása pedig ugyanaz, aki az Intel XeSS-t is előre megsúgta neki, úgyhogy jó eséllyel ez sem teljesen légből kapott.

Hirdetés

A Royal Core felé vezető út első lépcsőfoka az idén debütáló Alder Lake hibrid CPU architektúra lesz, amiben nagy teljesítményű és jó hatásfokú magokat ötvöznek, hogy mindkét fronton javulást érjenek el.

MLID szerint a következő években az Alder Lake-et a Meteor Lake, Arrow Lake, Lunar Lake és Nova Lake családok követik majd. A videóban elhangzó információk 90%-át persze korábban soha nem erősítette meg egyik gyártó sem, így érdemes ezeket a kellő óvatossággal kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.