Hirdetés

2300 dollárért adott el Core i9-9990XE-t az Intel



|

Még a gyártók is csak extra nehezen, aukció keretében juthatnak hozzá a méregdrága chiphez.

Hirdetés

Érdekes húzásai vannak mostanában az Intelnek, és a gépépítőkre is másképp tekint, mint eddig. Ezt talán a HEDT-s világot meghódító új, LGA2066-os csúcsprocesszora, a Core i9-9990XE jelzi a legjobban. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a chiphez nagyon nehéz hozzájutni, illetve, hogy a hűtése is bonyolult feladat

Hirdetés

A Puget Systems most megint árulkodott, ennek hála pedig kiderült, hogy tényleg csak OEM-ek vásárolhatnak a Core i9-9990XE processzorokból, és azok is extra nehezen. Az Intel titkos online aukciók keretében kínálja eladásra az ilyen vállalatoknak ezeket a chipeket, és nem tálcás mennyiségben, hanem darabosan, darabáron. 

A Puget Systems most hozzájutott pár Core i9-9990XE chiphez, amelyeknek darabjáért 2300 dollárt fizetett. Az Intel az első darabokat már le is szállította, a Puget Systems pedig lemérte a teljesítményt. A lapka mindenesetre 21 százalékkal drágább, mint a Core i9-9980XE, illetve 65 százalékkal kerül többe, mint a Core i9-9940X. 

A Core i9-9990XE egyébként jelentősen magasabb órajeleket és 255 wattos TDP-t kínál a szintén 14-magos Core i9-9940X-hez képest, illetve képes volt leverni a 18-magos Core i9-9980XE-t a méréseken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.