Hirdetés

4 milliárd dollárral szálltak be az NVIDIA-ba



|

A SoftBank ennyiért vásárolt részesedést a cégből - ezzel a negyedik legnagyobb tulajdonosa lett.

Hirdetés

Az NVIDIA az utóbbi két évben elképesztő tempóban és mértékben haladt előre minden egyes területen, amelyben benne van - legyen az a PC-s gamereknek szóló hardveres szektor, a mélytanulás vagy éppen a mesterséges intelligencia. 

Hirdetés

A vállalat teljesítményére és megoldásaira sokan felfigyeltek az elmúlt időszakban, köztük a SoftBank befektetési csoport is. 

Ez a csoport most 4 milliárd amerikai dollárt fektetett a cégbe, cserébe egy 4,9 százalékos részvénycsomagért. 

Miért pont ennyit? Nagyon óvatosan számolták ki a pontos összeget: pont ez az a határ, amelynél még nem szükséges hatósági jóváhagyást kérni Amerikában. 

A SoftBank ennek ellenére is a negyedik legnagyobb tulajdonosa lett az NVIDIA-nak. Ezzel egyszerre jó úton haladnak Masayoshi Son alapító elképzelései is: azt szeretné, ha a cége a legnagyobb befektetővé válna a tech szektorban a következő évtized során. 

A mostani lépéssel nagy bizalmat szavazott az NVIDIA jövőjének, és egyben azt is jelezte, hogy számíthatunk még hasonló befektetésekre a csoport részéről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.