Hirdetés

40 x 40 milliméteres lett a ZeroPi lapka PC



|

13 dollárba kerül, 40 x 40 milliméteres és gigabites Ethernet-csatlakozást is kínál a ZeroPi lapka PC.

Hirdetés

A mai technológia és a Raspberry Pi uralma mellett manapság már nehéz kitűnni a lapka PC-k mezőnyében, azonban a FriendlyELEC legújabb terméke mindenképp említést érdemel, ugyanis megdöbbentően apró lett

Hirdetés

A ZeroPi egy mindössze 40 x 40 milliméteres lapka PC, ami ráadásul még olcsó is, mert csak 13 dollárba kerül. Ezért az árért 4-magos, 1,2 GHz-es Allwinner H3 processzor jár Cortex-A7 magokkal, valamint 512 MB RAM, microSD-olvasó és gigabites Ethernet. Az energiát microUSB-n keresztül kapja a lapka, az adatokat USB 2.0 porton keresztül forgalmazza. 

Sajnos videokimenet az nincs, vagyis a ZeroPi egy úgynevezett headless számítógép. A gyakorlatban fájlszerverként lehet hasznosítani, vagy valamilyen elektronikai projekt alapjaként. 

A ZeroPi az Ubuntu Core 16.04-et és az OpenWrt-t is támogatja. Érdekesség, hogy nem ez a gyártó első ilyen apró lapkája. Ez ugyanis nagyon hasonlít a NanoPi Neóra, de gyorsabb az Ethernet, van opcionális SPI flash támogatás, nincs viszont GPIO bővíthetőség. A gyártó tokokat, hűtőbordákat és tápokat külön kínál az újdonsághoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.