Hirdetés

4K-képes PC 25 dollárért?



|

Elindult a Libre Computer közösségi finanszírozási projektje, a négymagos mini-PC-k ára 25 dollárnál kezdődik.

Hirdetés

Újabb apró PC készül a Raspberry Pi mintájára, és ennek is akad néhány érdekessége. Állítólag képes kezelni a 4K-s videókat, Linuxot és Android-alapú szoftvert egyaránt futtat. Elméletben gyorsabb lesz, mint a Raspberry Pi 3, a nevét pedig nem gyümölcsről kapta, hanem zöldségről. 

Hirdetés

A Le Potato a Libre Computer terméke, amely augusztusban jelenik meg, ha sikerrel jár a Kickstarter-kampány. A projekt célja 25 000 dollár. 

A Le Potato negatívumai közé tartozik, hogy sem WiFit, sem Bluetooth-t nem kínál. Ethernet ugyan van, de nem gigabites. A négy USB port pedig csak 2.0-s. 

A mini-PC egy négymagos ARM Cortex-A53 64 bites processzort és egy Mali-450-es grafikus vezérlőt kínál. Maximum 2 GB RAM-mal birkózik meg, van HDMI 2.0 portja, microSD-olvasója. 

Aki az elsők között száll be a projektbe, az 25 dollárért 1 GB RAM-os modellt kap, 35 dollárért már 2 GB RAM-mal jár a Le Potato. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.