Hirdetés

5,3 GHz-re húzták a Core i7-9700K-t



|

A bravúrt léghűtéssel vitték véghez, és egyetlen magot sem tiltottak le a művelet során.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy mire képes az Intel 8-magos, 8-szálas Core i7-9700K processzora, és az eredmények biztatóak. Most újra reflektorfénybe került az Intel új CPU-ja. 

Hirdetés

A Core i7-9700K órajelét egy tuningmester sikeresen növelte egészen 5,30 GHz-re, méghozzá úgy, hogy egyetlen magot sem tiltott le, és léghűtést használt. 

Azt sajnos nem tudni, hogy milyen alaplapot használt ehhez a bravúrhoz, de egy meglehetősen elmosott fotót azért készített a konfigurációról és a CPU-Z-ben látottakról. Ez utóbbi megerősítette, hogy valóban a Core i7-9700K-ről van szó. A szorzó értéke 53,0x, vagyis az alap órajelből nagyjából 5,30 GHz lett, 1,215 voltos feszültség mellett. 

A bravúrnak igazából nem az órajel az érdekessége, sokkal inkább az, hogy az értéket léghűtéssel sikerült elérni. Az 5,20 GHz-es határ fölött (minden magnál) a jelenlegi Core i7-8700K-hoz már folyadékhűtés kell. Valószínűleg az előrelépés a forrasztott IHS-nek köszönhető, de lehet, hogy a HyperThreading hiánya is közrejátszik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.