Hirdetés

5,9 GHz-re húzták az AMD Ryzen 7 3800X-et



|

Ehhez persze folyékony nitrogént használtak, de a DDR4-es memória órajelét is felemelték 5774 MHz-re.

Hirdetés

Eddig is tudtuk, hogy sokat ígérnek az AMD harmadik-generációs Ryzen processzorai, most pedig konkrétan azt mutatta meg a TSAIK néven dolgozó tuningmester, hogy milyen sebességrekordot lehet összehozni egy Ryzen 7 3800X processzorral, ha folyékony nitrogént is bevet. 

Hirdetés

A CPU órajelét egészen 5,9 GHz-re sikerült emelni folyékony nitrogén segítségével, egy MSI MEG X570 GODLIKE alaplappal és 16 GB RAM-mal. A DDR4-es memória sebességét szintén alaposan felhúzták, egészen 5774 MHz-re. Mindezek nagyszerű eredmények, hiszen a CPU alapból 3,9 GHz-en dolgozik, turbó fokozaton pedig 4,5 GHz-en. 

Az olyan rivális megoldásokat nézve, mint az Intel Core i9-9900K, már nem annyira lenyűgöző a Ryzen 7 3800X egymagos, 5,9 GHz-es sebessége, de azért új platform létére mindenképp dicséretet érdemel. 

Korábban a Core i9-9900K-t sikeresen felhúzták 7,6 HZ-re (minden magon), a Ryzen 7 2700X-et 6 GHz-re (minden magon). A Threadripper 2990WX esetében is összejött már 6 GHz. 

A konkrétabb teljesítményadatok ezúttal nem derültek ki, illetve várnunk kell, mire kiderül, hogy sikerül-e minden magon megközelíteni a 6 GHz-et ezen a CPU-n is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.