Hirdetés

6 nm-es chipekre hajt a Samsung



|

2019-ben már 6 nm-es lapkákat gyárt a Samsung, a 7 nm-es technológiába többé nem fektet.

Hirdetés

Meg nem nevezett iparági források szerint a Samsung gőzerővel dolgozik a 6 nm-es chipeken, amelyeknek a sorozatgyártását 2019-ben kezdi meg. Ezzel párhuzamosan kivonul a 7 nm-es technológia mögül. 

Hirdetés

Az első két következő-generációs litográfiás gépet már az idén üzembe állítják, jövőre hét további áll csatasorba. Ezzel az új gyártástechnológia összességében nagyobb hatékonysággal működhet. 

A Samsung döntése annak köszönhető, hogy a Qualcomm nemrég eldöntötte: nem a Samsungot választja a partneréül a 7 nm-es chipekhez. A két cég jelenleg együtt gyártja a 10 nm-es lapkákat, mint a Snapdragon 835-öt. A Qualcomm azonban a 7 nm-es technológián már a TSMC-vel dolgozik együtt. 

A jövő évben várhatóan 8 nm-es chipekkel állhat elő a Samsung, ami a jelenlegi eljárás fejlesztett változatát jelenti. A csökkenő 7 nm-es befektetések ellenére azonban 7 nm-es Exynos chip is érkezhet. 

A stratégiai döntésnek hála bár jövőre hátrányban lehet a Samsung, 2019-ben nagy lépéselőnybe kerül a TSMC-vel szemben. A 6 nm-es eljárása ugyanis fejlettebb lesz, ez pedig nagyobb hatékonyságot és teljesítményt jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.