Hirdetés

64-magos, 128-szálas AMD Ryzen Threadripper processzor közelít



|

Elvileg az idei negyedik negyedév során érkezik meg az X599-es platformra építkező szörnyeteg.

Hirdetés

Az AMD mindent megtesz, hogy megszorongassa az Intelt. Miközben a Ryzen 9 3950X lenyűgöző mérési eredményeket produkál, addig a gyártó valami ennél is komolyabb dolgon töri a fejét. 

Hirdetés

A Wccftech megtudta, hogy az AMD az idei negyedik negyedév során egy új, 64-magos és 128-szálas Ryzen Threadripper processzort dobna piacra. A rejtélyes HEDT chip az X599-es platformra építkezik, a nevet azonban megváltoztatják (de a 99-es végződés azért megmarad), nehogy valaki összekeverje az Intel X599 platformmal. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 64-magos Threadripper CPU 7 vagy 14 nm-es eljárással készül majd, az viszont biztosnak tűnik, hogy kompatibilis lesz a meglévő TR4-es alaplapokkal. A vételára a szakértők szerint 2500 és 3000 dollár között alakulhat. Ez elsőre soknak hangzik, de az 1800 dolláros és 18-magos Intel Core i9-9980XE-hez képest egész jó ajánlat, ha valaki értékeli a többmagos intenzív teljesítményt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.