Hirdetés

8 GHz-ig húzták az Intel új csúcsprocesszorát



|

A jelek szerint bőven lesz majd mozgástér a tuningoláshoz.

Hirdetés

Az Intel 12. generációs chipjeinek múlt heti leleplezése során a kékek a világ legjobb gamer-CPU-jaként prezentálták a kínálat csúcsát jelentő i9-12900K-t, ami hivatalosan mától kapható,  589 dolláros (átszámítva kb. 230 ezer forintos) áron.

Hogy az Intel igazat állít-e, azt majd a független tesztek árulják el, addig is viszont izgalmas hírrel szolgálhatunk a chip tuningolhatóságát illetően, miután valakinek sikerült egészen 8 GHz-ig húznia az alapból 5,3 GHz-re belőtt i9-12900K-t.

Hirdetés

Az elkövető a közismert tajvani overclocker, HiCookie volt, aki a Gigabyte gaming divíziójával, az Aorusszal fogott össze a kísérlet kedvéért. A processzorhoz egy Gigabyte Z690 Aorus Tachyon alaplapot, 16 GB (szintén húzott) DDR5-ös memóriát és folyékony nitrogén hűtést használtak. A rekordnak számító eredményt végül az Aorus spanyol Twitter-fiókja is megosztotta:

A 8 GHz-es csúcsteljesítmény komoly ugrásnak mondható, az előd i9-11900K-t ugyanis "csak" 7,3 GHz-ig sikerült felhúzni. Az ilyen kísérleteket persze inkább csak érdekességként kell tudomásul venni, az azonban leszűrhető az eredményből, hogy a tunereknek igazi csemege lehet az Intel új bajnoka.

A Gigabyte és az Aorus rekordja egyébként csak néhány nappal követte az előző, 7,421 GHz-es csúcsot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.